Reiki

Wat is Reiki ?

Reiki is een Japanse geneeswijze die aan het begin van de 20e eeuw werd ontwikkeld door Mikao Usui. Bij Reiki geeft de behandelaar via de handen universele levensenergie door, die overal aanwezig is, met als doel het opheffen van blokkades in lichaam en/of geest.

Iedereen ervaart het anders, maar wat alle ervaringsverhalen gemeen hebben is ontspanning. De een ervaart Reiki als warmte, de ander als de stralen van een magnetron. Soms valt iemand bijna in slaap, de ander barst na de behandeling van de energie, het kan gebeuren dat iemand in tranen uitbarst en zich naderhand enorm opgelucht voelt. Bij pijnlijke klachten zal verlichting optreden, bij ernstiger klachten kan er nog een behandeling nodig zijn voordat je verbetering voelt.

Allereerst heeft Reiki een positieve invloed op het lichamelijke welzijn. Brengt de energieën in het lichaam terug in evenwicht, versterkt het immuunsysteem, verlicht pijn, voert gifstoffen af, bevordert het natuurlijke zelfgenezingsproces, brengt de organen, klieren en hun functies in balans, behandelt zowel de symptomen als de oorzaak van de klachten.

Daarnaast heeft Reiki ook een positieve invloed op het geestelijke en mentale welbevinden. Het bevordert immers het zelfbewust zijn. Het ontspant, vermindert stress, versterkt levenskracht, verbetert intuïtie, heft blokkades op, en laat onderdrukte gevoelens vrijkomen.